130 General Knowledge Questions (and Answers) to Prove How Smart You Really Are — Best Life (2024)

Smarter Living

Our content is fact checked by our senior editorial staff to reflect accuracy and ensure our readers get sound information and advice to make the smartest, healthiest choices.

We adhere to structured guidelines for sourcing information and linking to other resources, including scientific studies and medical journals.

If you have any concerns about the accuracy of our content, please reach out to our editors by e-mailing [emailprotected].

How much do you know about the world around you?

By Carrie Weisman

April 1, 2024

By Carrie Weisman

April 1, 2024

130 General Knowledge Questions (and Answers) to Prove How Smart You Really Are — Best Life (3)

Whether you're passing the time with friends or preparing for a pub quiz, it never hurts to expand your mental inventory of fascinating facts. If you feel like your supply is starting to run low, then you're in luck. We've compiled a varied list of general knowledge questions and answers for you to study up on. We've also organized these trivia items based on subject and difficulty, so you can either start slow or dive right into the more challenging material. Read on to test how much you really know.

RELATED: 120 Fun Trivia Questions for Kids (With Answers)!

Easy General Knowledge Questions

130 General Knowledge Questions (and Answers) to Prove How Smart You Really Are — Best Life (4)
  1. Question: In what galaxy is our solar system located?
    Answer: The Milky Way
  2. Question: Red, yellow, and blue are examples of what?
    Answer: Primary colors
  3. Question: What type of gas is absorbed by plants?
    Answer: Carbon dioxide
  4. Question: What's the primary ingredient in hummus?
    Answer: Chickpeas
  5. Question: Which planet is known as the "Red Planet"?
    Answer: Mars
  6. Question: Who is most often credited with inventing electricity?
    Answer: Benjamin Franklin
  7. Question: Anti-clockwise moves in which direction?
    Answer: Left
  8. Question: What is the shortest month of the year?
    Answer: February
  9. Question: The sun rises in the…
    Answer: East
  10. Question: How many years are in a millennia?
    Answer: 1,000
  11. Question: What is the world's smallest continent?
    Answer: Australia
  12. Question: Who is known as the "Father of Modern Physics"?
    Answer: Albert Einstein
  13. Question: In what year did the Titanic sink?
    Answer: 1912
  14. Question: Where does the majority of Earth's energy come from?
    Answer: The sun
  15. Question: What year was the very first model of the iPhone released?
    Answer: 2007

RELATED: 125 Facts That Will Make You Feel Instantly Smarter.

Funny General Knowledge Questions

130 General Knowledge Questions (and Answers) to Prove How Smart You Really Are — Best Life (5)
  1. Question: What animal did Australian soldiers have to fight back in 1932?
    Answer: The emu
  2. Question: What household item was originally called the "Whirlwind"?
    Answer: The vacuum
  3. Question: In what country is it illegal to own a single guinea pig because they tend to get lonely?
    Answer: Switzerland
  4. Question: Women were forbidden from wearing what in 19th-century Florence?
    Answer: Buttons
  5. Question: It's illegal for anyone who is not a magician to own one of these in Queensland, Australia.
    Answer: A rabbit
  6. Question: What was the first patented service uniform in the U.S.?
    Answer: The Playboy Bunny
  7. Question: How do you say entrance" and "driveway" in Swedish, respectively?
    Answer: "Infart" and "uppfart"
  8. Question: What is a group of unicorns called?
    Answer: A blessing
  9. Question: In Georgia, it's illegal to eat what with a fork?
    Answer: Fried chicken
  10. Question: What color is an airplane's "black box," really?
    Answer: Orange
  11. Question: Coprastastaphobia is the fear of what?
    Answer: Constipation
  12. Question: In which U.S. state is it illegal to swear in front of a corpse?
    Answer: Texas
  13. Question: What is a Gambrinus?
    Answer: The symbol and personification of beer
  14. Question: What country has been put up for sale online—multiple times?
    Answer: New Zealand
  15. Question: Who claimed he could "drive away the devil with a fart?"
    Answer:Martin Luther

RELATED: 53 Heartwarming Facts That Will Instantly Make You Smile.

Hard General Knowledge Questions

130 General Knowledge Questions (and Answers) to Prove How Smart You Really Are — Best Life (6)
  1. Question: What is the national bird of India?
    Answer: The peaco*ck
  2. Question: In 2006, the International Astronomical Union reclassified this planet.
    Answer: Pluto
  3. Question: Who holds the record for the most Grand Slam titles in women's tennis?
    Answer: Margaret Court
  4. Question: What festival is called the Festival of Colors?
    Answer: Holi
  5. Question: What two cities represent letters in the phonetic alphabet?
    Answer: Lima and Quebec
  6. Question: What language contains the most words?
    Answer: English
  7. Question: In what month does Russia celebrate the October Revolution?
    Answer: November
  8. Question: What does the word "matrix" mean in the Bible?
    Answer: Womb
  9. Question: What country is the kiwi fruit native to?
    Answer: China
  10. Question: What is the main ingredient of Bombay Duck?
    Answer: Fish
  11. Question: What website did Mark Zuckerberg create before Facebook that allowed users to compare the attractiveness of two people side by side?
    Answer: Facemash
  12. Question: What is the common name for enuresis?
    Answer: Bedwetting
  13. Question: Who discovered penicillin?
    Answer: Alexander Fleming
  14. Question: What were clocks missing before 1577?
    Answer: Minute hands
  15. Question: What is the chemical symbol for the element mercury?
    Answer: Hg

RELATED: 54 Hilarious and Random Facts You'll Want to Tell Your Friends.

General Trivia About Sports

130 General Knowledge Questions (and Answers) to Prove How Smart You Really Are — Best Life (7)
  1. Question: Which country won the most medals at the 2020 Tokyo Olympics?
    Answer: The U.S.
  2. Question: In which country was the sport of curling invented?
    Answer: Scotland
  3. Question: Which country won the first FIFA World Cup back in 1930?
    Answer: Uruguay
  4. Question: Which boxer has been nicknamed "The Greatest" and "The People's Champion"?
    Answer:Muhammad Ali
  5. Question: Which country invented table tennis?
    Answer: England
  6. Question: How many NBA Championships did Michael Jordan win while playing for the Chicago Bulls?
    Answer: Six
  7. Question: What sport has been played on the moon?
    Answer: Golf
  8. Question: In what year was the first-ever Wimbledon Championship held?
    Answer: 1877
  9. Question: How many players are there on a rugby league team?
    Answer: 13 players
  10. Question: What is the national sport of Japan?
    Answer: Sumo wrestling

RELATED: 55 Fascinating World Facts You Need to Know.

General Knowledge Questions About Film and Art

130 General Knowledge Questions (and Answers) to Prove How Smart You Really Are — Best Life (8)
  1. Question: Which Indiana Jones movie was released back in 1984?
    Answer:Indiana Jones and the Temple of Doom
  2. Question: Who won the Academy Award for Best Actor for his role in the 2020 film Joker?
    Answer:Joaquin Phoenix
  3. Question: The Hunger Games series was written by which author?
    Answer:Suzanne Collins
  4. Question: What is the name of the fourth book in the Harry Potter series?
    Answer:Harry Potter and the Goblet of Fire
  5. Question: Who is the writer of The Merchant of Venice?
    Answer:William Shakespeare
  6. Question: Anna Pavlova was famous for performing this dance form.
    Answer: Ballet
  7. Question: Which artist is most famous for their close-up perspective paintings of flowers?
    Answer: Georgia O'Keeffe
  8. Question: Who designed the Guggenheim Museum?
    Answer: Frank Lloyd Wright
  9. Question: Who is considered the father of European abstract art?
    Answer: Wassily Kandinsky
  10. Question: What 1927 movie musical was the first "talkie"?
    Answer:The Jazz Singer
  11. Question: Who was the first person of color to win an Oscar?
    Answer: Hattie McDaniel
  12. Question: Which animated film features a character named Timon?
    AnswerThe Lion King
  13. Question: The Dutch painter Rembrandt lived during which century?
    Answer: 17th
  14. Question: Which of Picasso's famous paintings was inspired by the bombings of civilians during the Spanish Civil War?
    Answer: Guernica
  15. Question: Who painted the Mona Lisa?
    Answer:Leonardo da Vinci

RELATED: 35 Disney Facts That Will Bring Out Your Inner Kid.

General Knowledge Trivia Questions About the Human Body

130 General Knowledge Questions (and Answers) to Prove How Smart You Really Are — Best Life (9)
  1. Question: When people are frightened, their ears produce more of what?
    Answer: Earwax
  2. Question: What is the space between your nostrils called?
    Answer: The columella
  3. Question: How long is the small intestine?
    Answer: Seven meters
  4. Question: What is the smallest bone in the human body?
    Answer: The stapes, located in the middle ear
  5. Question: How many bones do babies have when they are born?
    Answer: 300
  6. Question: What is the rarest blood type in humans?
    Answer: AB negative
  7. Question: What is the body's most flexible and movable joint?
    Answer: The shoulder joint
  8. Question: Who has more hair follicles: blondes or brunettes?
    Answer: Blondes
  9. Question: How much salt does the average human body contain?
    Answer: 250 grams
  10. Question: What's the longest bone in the body?
    Answer: The femur
  11. Question: How many muscles does it take to smile?
    Answer: 13
  12. Question: Which part of the brain is responsible for balance and coordination?
    Answer: The cerebellum
  13. Question: How many chambers does the human heart have?
    Answer: Four
  14. Question: What is the hardest substance in the human body?
    Answer: Tooth enamel
  15. Question: True or false: If you go into space, you get taller.
    Answer: True—the cartilage disks in your spine expand due to the lack of gravity

RELATED: 37 Weird Facts About the Human Body That Will Blow Your Mind.

General Geography Trivia

130 General Knowledge Questions (and Answers) to Prove How Smart You Really Are — Best Life (10)
  1. Question: What is the capital city of Australia?
    Answer: Canberra
  2. Question: On which continent is the Amazon Rainforest located?
    Answer: South America
  3. Question: Which two countries share the longest international border?
    Answer: Canada and the U.S.
  4. Question: What is the largest desert in the world?
    Answer: The Sahara Desert
  5. Question: Name the country known as the Land of the Rising Sun.
    Answer: Japan
  6. Question: Which river runs through the Grand Canyon?
    Answer: Colorado River
  7. Question: What is the largest country in the world (by area)?
    Answer: Russia
  8. Question: What is the largest island in the Mediterranean Sea?
    Answer: Sicily
  9. Question: What is the name of the longest river in the world?
    Answer: The Nile
  10. Question: What is the world's longest continental mountain range?
    Answer: The Andes
  11. Question: What is the smallest country in the world?
    Answer: Vatican City
  12. Question: The Great Barrier Reef is off the coast of which country?
    Answer: Australia
  13. Question: What is the largest island in the world?
    Answer: Greenland
  14. Question: What is the name of the largest ocean on Earth?
    Answer: Pacific Ocean
  15. Question: Which is the tallest mountain in the world?
    Answer: Mount Everest

RELATED: Geography Quiz Questions That Will Take You All Around the World.

General Knowledge Questions About Animals

130 General Knowledge Questions (and Answers) to Prove How Smart You Really Are — Best Life (11)
  1. Question: What is the largest mammal in the world?
    Answer: The blue whale
  2. Question: How long is the gestation period of an African elephant?
    Answer: 22 months
  3. Question: Ants do what to warn one another of danger?
    Answer: Release pheromones
  4. Question: How many years can a snail sleep for?
    Answer: Three
  5. Question: Which bird lays the largest eggs?
    Answer: The ostrich
  6. Question: How many noses does a slug have?
    Answer: Four
  7. Question: What do you call a group of zebras?
    Answer: A dazzle
  8. Question: Why do otters hold hands when floating in water?
    Answer: So they don't drift apart while sleeping
  9. Question: What is the smallest species of monkey?
    Answer: Pygmy marmoset
  10. Question: What is the slowest animal in the world?
    Answer: The three-toed sloth
  11. Question: What part of the body is used to determine the age of a horse?
    Answer: Its teeth
  12. Question: Which ocean creatures have no teeth?
    Answer: Baleen whales
  13. Question: How many compartments does a cow's stomach have?
    Answer: Four
  14. Question: What is the world's largest living reptile?
    Answer: The saltwater crocodile
  15. Question: What is the fastest land animal in the world?
    Answer: The cheetah

RELATED: 40 Ocean Facts That Will Blow You Out of the Water.

General Knowledge Questions About History

130 General Knowledge Questions (and Answers) to Prove How Smart You Really Are — Best Life (12)
  1. Question: In what year did the Berlin Wall fall?
    Answer: 1989
  2. Question: Who was the first woman to win a Nobel Prize?
    Answer:Marie Curie
  3. Question: What ancient civilization built the Machu Picchu complex in Peru?
    Answer: The Incas
  4. Question: What event is believed to have kicked off World War I?
    Answer: The assassination of Archduke Franz Ferdinand of Austria
  5. Question: Who was the first Prime Minister of India?
    Answer: Pandit Jawaharlal Nehru
  6. Question: What was the capital city of the Inca Empire?
    Answer: Cuzco
  7. Question: In which country was the Battle of Culloden fought?
    Answer: Scotland
  8. Question: What year did World War II end?
    Answer: 1945
  9. Question: What year did the North American Free Trade Agreement (NAFTA) go into effect?
    Answer: 1994
  10. Question: Who was the first female millionaire in the U.S.?
    Answer: Madam CJ Walker
  11. Question: The Great Wall of China was primarily built by which dynasty?
    Answer: The Ming Dynasty
  12. Question: Who wrote the Declaration of Independence?
    Answer: Thomas Jefferson
  13. Question: How many biological children did George Washington have?
    Answer: None
  14. Question: What was the name of the first man-made satellite to orbit the Earth?
    Answer: Sputnik
  15. Question: Who was the first ruler of the Mongol Empire?
    Answer: Genghis Khan

Filed Under

FactsFun FactsTrivia

Read This Next

  • 130 General Knowledge Questions (and Answers) to Prove How Smart You Really Are — Best Life (13)

    150+ "Fun Facts About Me"

    Sharing a few personal details about yourself is a great way to break the ice.

    July 2, 2024

  • 130 General Knowledge Questions (and Answers) to Prove How Smart You Really Are — Best Life (14)

    Solar Eclipse Facts That Will Blow Your Mind

    Brush up on this natural phenomenon ahead of next month's exciting event.

    March 13, 2024

  • 130 General Knowledge Questions (and Answers) to Prove How Smart You Really Are — Best Life (15)

    34 Fascinating Facts About the Army

    From enormous robots to antique submarines, this branch of the Armed Forces has done it all.

    December 20, 2023

  • 130 General Knowledge Questions (and Answers) to Prove How Smart You Really Are — Best Life (16)

    30 Amazing Facts About Hanukkah

    The Festival of Lights is pretty complex. Check out these facts you need to know about Hanukkah!

    November 17, 2023

  • 130 General Knowledge Questions (and Answers) to Prove How Smart You Really Are — Best Life (17)

    13 Bizarre Facts About Friday the 13th

    Our most unholy day has a rich history.

    October 3, 2023

  • 130 General Knowledge Questions (and Answers) to Prove How Smart You Really Are — Best Life (18)

    39 Facts About Storms You Need to Know

    Learn all about this mysterious and often dangerous weather phenomenon.

    August 28, 2023

  • 130 General Knowledge Questions (and Answers) to Prove How Smart You Really Are — Best Life (19)

    55 Facts That Will Make You Excited for Fall

    We've got historical and scientific proof that autumn is the best season.

    August 4, 2023

  • 130 General Knowledge Questions (and Answers) to Prove How Smart You Really Are — Best Life (20)

    50 Summer Facts That Are So Fascinating

    There's so much more to the summer months than just sun, sweat, and fun.

    June 16, 2023

  • 130 General Knowledge Questions (and Answers) to Prove How Smart You Really Are — Best Life (21)

    Are Dolphins Dangerous? 17 Facts to Consider

    They're always smiling, but they're not always happy to see you.

    May 10, 2023

  • 130 General Knowledge Questions (and Answers) to Prove How Smart You Really Are — Best Life (22)

    70 Weird Facts That Sound Made Up

    These absurd trivia tidbits are so surprising that you won't believe they're real.

    September 22, 2021

Latest News

  • 130 General Knowledge Questions (and Answers) to Prove How Smart You Really Are — Best Life (23)

    130 General Knowledge Questions (and Answers) to Prove How Smart You Really Are — Best Life (24)

    Smarter Living

    Is Venmo Safe? How to Protect Your Funds

    Learn how to keep your transactions secure.

  • 130 General Knowledge Questions (and Answers) to Prove How Smart You Really Are — Best Life (25)

    130 General Knowledge Questions (and Answers) to Prove How Smart You Really Are — Best Life (26)

    Style

    How to Dress an Inverted Triangle Body Shape

    Get shopping with these stylist-approved tips.

  • 130 General Knowledge Questions (and Answers) to Prove How Smart You Really Are — Best Life (27)

    130 General Knowledge Questions (and Answers) to Prove How Smart You Really Are — Best Life (28)

    Entertainment

    How to Watch the Summer Olympics on Peaco*ck

    The streaming service will have all the action.

  • 130 General Knowledge Questions (and Answers) to Prove How Smart You Really Are — Best Life (29)

    130 General Knowledge Questions (and Answers) to Prove How Smart You Really Are — Best Life (30)

    Smarter Living

    6 Garden Fence Ideas That Look Great

    Don't sacrifice form for function.

  • 130 General Knowledge Questions (and Answers) to Prove How Smart You Really Are — Best Life (31)

    130 General Knowledge Questions (and Answers) to Prove How Smart You Really Are — Best Life (32)

    Beauty

    5 Benefits of Using Retinol

    Here's why it should be part of your routine.

  • 130 General Knowledge Questions (and Answers) to Prove How Smart You Really Are — Best Life (33)

    130 General Knowledge Questions (and Answers) to Prove How Smart You Really Are — Best Life (34)

    Smarter Living

    New Lawsuit Slams Temu as "Theft Business"

    It claims the company is stealing your data.

Read This Next

  • 130 General Knowledge Questions (and Answers) to Prove How Smart You Really Are — Best Life (35)

    150+ "Fun Facts About Me"

    Sharing a few personal details about yourself is a great way to break the ice.

    July 2, 2024

  • 130 General Knowledge Questions (and Answers) to Prove How Smart You Really Are — Best Life (36)

    Solar Eclipse Facts That Will Blow Your Mind

    Brush up on this natural phenomenon ahead of next month's exciting event.

    March 13, 2024

  • 130 General Knowledge Questions (and Answers) to Prove How Smart You Really Are — Best Life (37)

    34 Fascinating Facts About the Army

    From enormous robots to antique submarines, this branch of the Armed Forces has done it all.

    December 20, 2023

  • 130 General Knowledge Questions (and Answers) to Prove How Smart You Really Are — Best Life (38)

    30 Amazing Facts About Hanukkah

    The Festival of Lights is pretty complex. Check out these facts you need to know about Hanukkah!

    November 17, 2023

  • 130 General Knowledge Questions (and Answers) to Prove How Smart You Really Are — Best Life (39)

    13 Bizarre Facts About Friday the 13th

    Our most unholy day has a rich history.

    October 3, 2023

  • 130 General Knowledge Questions (and Answers) to Prove How Smart You Really Are — Best Life (40)

    39 Facts About Storms You Need to Know

    Learn all about this mysterious and often dangerous weather phenomenon.

    August 28, 2023

  • 130 General Knowledge Questions (and Answers) to Prove How Smart You Really Are — Best Life (41)

    55 Facts That Will Make You Excited for Fall

    We've got historical and scientific proof that autumn is the best season.

    August 4, 2023

  • 130 General Knowledge Questions (and Answers) to Prove How Smart You Really Are — Best Life (42)

    50 Summer Facts That Are So Fascinating

    There's so much more to the summer months than just sun, sweat, and fun.

    June 16, 2023

  • 130 General Knowledge Questions (and Answers) to Prove How Smart You Really Are — Best Life (43)

    Are Dolphins Dangerous? 17 Facts to Consider

    They're always smiling, but they're not always happy to see you.

    May 10, 2023

  • 130 General Knowledge Questions (and Answers) to Prove How Smart You Really Are — Best Life (44)

    70 Weird Facts That Sound Made Up

    These absurd trivia tidbits are so surprising that you won't believe they're real.

    September 22, 2021

130 General Knowledge Questions (and Answers) to Prove How Smart You Really Are — Best Life (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rob Wisoky

Last Updated:

Views: 5775

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rob Wisoky

Birthday: 1994-09-30

Address: 5789 Michel Vista, West Domenic, OR 80464-9452

Phone: +97313824072371

Job: Education Orchestrator

Hobby: Lockpicking, Crocheting, Baton twirling, Video gaming, Jogging, Whittling, Model building

Introduction: My name is Rob Wisoky, I am a smiling, helpful, encouraging, zealous, energetic, faithful, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.