Alin Stoica îi avertizează pe tricolori: ”Belgia va încerca să încheie cât mai repede meciul cu România!” (2024)

Naționala României întâlnește Belgia, sâmbătă, 22 iunie, la Koln, în cel de-al doilea meci din grupa E de la EURO 2024. Tricolorii au trei puncte, grație victoriei impresionante împotriva Ucrainei, scor 3-0, în timp ce ”Diavolii roșii” au pierdut surprinzător meciul inaugural cu Slovacia, 0-1.

Alin Stoica îi avertizează pe tricolori: ”Belgia va încerca să încheie cât mai repede meciul cu România!”

Alin Stoica (44 de ani) s-a lansat la Steaua, dar s-a consacrat în fotbalul belgian, unde a cucerit 14 trofee cu Anderlecht și cu FC Brugge. Fostul mijlocaș cu 13 selecții la naționala României cunoaște foarte bine reprezentativa Belgiei. Alin Stoica i-a avertizat pe tricolori că Lukaku și compania nu au intrat în panică după înfrângerea cu Slovacia și vor intra mult mai montați pe teren contra României pentru a-și adjudeca primele puncte de la EURO 2024.

ADVERTIsem*nT

Ce simți, Alin? E panică la naționala Belgiei după înfrângerea cu Slovacia? Se tem să nu piardă și cu România și să își compromită șansele de a merge mai departe în turneu?
Din câte am înțeles nu se tem, nu sunt stresați. Sunt conștienți că meciul cu România este foarte important și trebuie să-l câștige neapărat. Sunt conștienți de valoarea lor și de nivelul la care joacă. A fost o întâmplare că au pierdut cu Slovacia. La ce ocazii au avut nu meritau să piardă.

Și totuși au pierdut.
Golul pe care l-au luat a fost pe o greșeală individuală. Ceea ce s-a întâmplat și la meciul României cu Ucraina, cu golurile marcate în urma unor greșeli ale lui Lunin. Jos pălăria pentru execuția lui Stanciu, de la primul gol. Belgienii sunt însă obișnuiți cu presiunea de la echipele de club, aproape toți joacă la echipe care se luptă pentru trofee, dar nu sunt speriați și nu tremură că ar putea rata calificarea în optimi. Ei știu și că în fotbal se poate întâmpla și câte un accident. După rezultatele din prima etapă se anunță o grupă complicată în care este încă posibil orice. Și în fac repede un calcul.

ADVERTIsem*nT

Te rog.
Dacă Ucraina bate vineri Slovacia, iar Belgia învinge România toate vor avea câte trei puncte, și calificarea în optimi se va decide în ultima etapă. Văd că deja în țară toată lumea se gândește la optimi. Doamne ferește, dacă România pierde cu Belgia și cu Slovacia rămâne cu trei puncte, iar Ucraina bate Slovacia și face meci nul cu Belgia, terminăm pe locul 4. Slovacia ar face șase puncte, iar Belgia și Ucraina câte patru. În schimb, dacă România ia măcar un punct sâmbătă cu Belgia e ca și calificată. Ar mai fi o problemă pentru România.

Care?
Ultimul meci din grupă se va juca la patru zile după jocul de sâmbătă, iar Belgia are jucători obișnuiți să joace din trei în trei zile. România nu prea are astfel de jucători. Va interveni și oboseala fizică și psihică. Pentru România ar fi bine să nu ajungă să joace meci decisiv în ultima etapă.

  • • Scoția – Ungaria din grupa A la EURO 2024. Meci decisiv pentru calificarea în optimi. Echipele de start

  • • Jucătorii Ucrainei se așteptau ca România să piardă cu Belgia la EURO 2024: „Ne-am uitat la meci. Ne gândeam la acest rezultat”

  • • Totul despre Elveția – Germania din grupa A la EURO 2024. Se știu echipele de start

  • • Faza care putea schimba totul în România – Belgia 0-2! „Îi lua fața, primea roșu! Asta e diferența între 6 și 30 de milioane de euro”

ADVERTIsem*nT

Cum ar trebui să jucăm pentru a nu pierde cu Belgia? Tot ca și cu Ucraina, cu organizare defensivă foarte bună și pe contraatac?
Stai un pic că, față de Ucraina, Belgia a avut ocazii cu Slovacia, a presat. Cu siguranță, România va avea un meci mult mai greu decât a avut cu Ucraina. Ucrainenii au intrat foarte îngâmfați pe teren. S-a văzut pe fețele lor că erau siguri de ei. Au avut o posesie sterilă, au pasat mult de-a latul terenului convinși că până la urmă ne dau gol. Belgienii vor intra montați, presa i-a criticat. Belgia e o echipă rănită, de care e bine să te ferești. Probabil că România va juca în defensivă, iar duelurile unul contra unu vor fi decisive.

Apropo de dueluri. Crezi că Drăgușin – Lukaku va fi unul dintre duelurile cheie ale meciului?
Cred că asta va fi tactica României, să se apere, să nu joace nimic, și să speculeze greșeala adversarului, ceea ce s-a întâmplat și cu Ucraina, ori să apeleze la arma contraatacului. S-ar putea să joace și Mihăilă, un jucător de viteză, ca și Dennis Man în dreapta. Belgienii vor ataca, dar sunt conștienți că trebuie să fie atenți și la contraatacurile României.

ADVERTIsem*nT

După părerea ta vom vedea Belgia atacând în valuri?
Eu cred că Belgia va încerca să încheie cât mai repede meciul cu România. Nu vor să mai pățească ce au pățit cu Slovacia și nici să lăse timpul să treacă așa cum au făcut ucrainenii cu noi. Eu zic că va fi asediu la poarta României, belgienii vor pune presiune de la început.

În mandatul lui Domenico Tedesco, Belgia are o singură înfrângere, 0-1 cu Slovacia. În rest 10 victorii și patru egaluri, golaveraj 33-9.
Acum depinde și cum va gândi meciul selecționerul Domenico Tedesco, de care belgienii nu sunt prea mulțumiți. Cu Slovacia l-a folosit pe Carrasco fundaș stânga, deși el joacă atacant dreapta, l-a băgat pe Doku în dreapta, nu a jucat cu Tielemans la mijloc, care cred că va începe cu România. Am înțeles că De Bruyne era supărat că trebuia să coboare mult să-i ia mingi.

Clasamentul grupei E de la EURO 2024, după prima etapă

  1. România 3 puncte (golaveraj 3-0)
  2. Slovacia 3 puncte (1-0)
  3. Belgia 0 puncte (0-1)
  4. Ucraina 0 puncte (0-3)

Programul și rezultatele meciurilor din Grupa E de la Euro 2024

  • 17 iunie: România – Ucraina 3-0, Belgia – Slovacia 0-1
  • 21 iunie, ora 16:00:Slovacia – Ucraina (Dusseldorf)
  • 22 iunie, ora 22:00:Belgia – România (Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00:Ucraina – Belgia (Stuttgart)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia – România (Frankfurt)

ADVERTIsem*nT

Alin Stoica îi avertizează pe tricolori: ”Belgia va încerca să încheie cât mai repede meciul cu România!” (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dean Jakubowski Ret

Last Updated:

Views: 6005

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dean Jakubowski Ret

Birthday: 1996-05-10

Address: Apt. 425 4346 Santiago Islands, Shariside, AK 38830-1874

Phone: +96313309894162

Job: Legacy Sales Designer

Hobby: Baseball, Wood carving, Candle making, Jigsaw puzzles, Lacemaking, Parkour, Drawing

Introduction: My name is Dean Jakubowski Ret, I am a enthusiastic, friendly, homely, handsome, zealous, brainy, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.