Vali Mihăilă, un an de la Elveția - România 2-2. „Pe bune, 19 iunie a fost?”. Cum se simte după frisoanele dinainte de Ucraina. Exclusiv (2024)

Naționala de fotbal a României se pregătește în cantonamentul de la Wurzburg pentru al doilea meci de la acest European. După victoria fantastică împotriva Ucrainei, 3-0 la Munchen, tricolorii au șanse mari de calificare în optimile de finală.

Vali Mihăilă, la un an de la cele două goluri marcate în Elveția – România 2-2 pe 19 iunie 2023: „A fost frumos atunci. Poate fi la fel și cu Belgia”

Urmează meciul cu Belgia de la Koln, sâmbătă, 22 iunie. Toți jucătorii sunt bine din punct de vedere fizic, deși unii au avut probleme. Unul dintre ei este Vali Mihăilă, singurul dintre cei care nu au fost titulari cu Ucraina care a fost menajat la antrenamentul de marți.

ADVERTIsem*nT

E 19 iunie 2024 și naționala României e gata de o nouă ședință de pregătire la „Akon Arena” din Wurzburg. La puțin timp după conferința de presă susținută de Vasile Mogoș și Mihai Stoichiță, Edi Iordănescu își așteaptă elevii pe teren. Printre ei și Vali Mihăilă, care acum fix un an, pe 19 iunie 2023, marca de două ori într-un halucinant Elveția – România 2-2.

Vali, știi ce făceai acum un an pe 19 iunie?”. Se uită ușor nedumerit la reporterii FANATIK, apoi fața i se luminează într-un zâmbet larg. „A fost Elveția, nu? Pe bune, acum… 19 iunie a fost? Daaa… A fost frumos atunci, dar poate fi la fel de frumos și cu Belgia”, sună replica lui Mihăilă.

ADVERTIsem*nT

Pe 19 iunie 2023, România remiza în Elveția, 2-2, într-un meci în care am fost dominați 80 de minute. Gazdele se puteau desprinde pe tabelă, nu au făcut-o, iar naționala lui Edi Iordănescu a revenit incredibil pe final. Vali Mihăilă a intrat în minutul 57, în locul lui Ianis Hagi. Tot atunci a intrat și Moruțan în locul lui Coman. Din colaborarea celor doi, Mihăilă – Moruțan, s-a născut acel 2-2. Mihăilă a marcat în minutele 89 și 92 din pasele aceluiași Olimpiu Moruțan.

  • 4 goluri în 22 de meciuri are Mihăilă pentru naționala României. În afara „dublei” din Elveția, a mai marcat contra Macedoniei de Nord, la debut (25.03.2021), și la 2-0 cu Kosovo (12.09.2023)
  • • Putem întâlni Slovenia în optimi la EURO 2024! Toate calculele înainte de meciul cu Slovacia

  • • Fotbalistul slovac cu peste 100 de meciuri în campionatul României a vorbit despre partida decisivă de miercuri. ”1-1 este un rezultat excelent pentru toată lumea”

  • • Danemarca, gest superb la EURO 2024! Au renunțat la bani ca să primească la fel ca naționala de fotbal feminin

  • • Echipa de start a României pentru meciul cu Slovacia! Ce modificări face Edi Iordănescu în primul „11”

ADVERTIsem*nT

Mihăilă se simte bine după frisoanele care l-au scos din primul 11 la meciul România – Ucraina. „A avut 36.8 temperatură”

Olimpiu Moruțan este și acum alături de tricolori la Wurzburg. Este al 27-lea component al lotului de Euro, accidentarea teribilă de la Ankaragucu răpindu-i bucuria de a fi pe teren pe un turneu final european. „Fratele” lui de la conexiunea de la Lucerna, Vali Mihăilă, este refăcut după probleme din ultimele zile.

Sunt bine acum, totul este ok”, spune Mihăilă în timp ce se îndreaptă spre terenul unde jucătorii sunt așteptați de Edi Iordănescu și de tot staff-ul. Despre ce probleme e vorba? FANATIK a dezvăluit totul în ziua meciului cu Ucraina. Olteanul a avut o noapte dificilă înainte de meci. Era anunțat titular de Edi Iordănescu, dar a sărit din schemă cu câteva ore înainte de debut.

ADVERTIsem*nT

A dormit doar vreo două ore. Nu s-a simțit bine deloc. A avut frisoane, o temperatură de 36,8 grade, ne-a fost frică să nu fie mai rău, să facă febră. Dimineața era afectat, dar selecționerul a decis să-l ia totuși în lot. Titular a devenit Florinel, Vali a intrat după pauză pentru că se simțea puțin mai bine”, au dezvăluit cei din staff-ul medical pentru FANATIK.

FANATIKa vorbit și cu tatăl lui Vali Mihăilă imediat după ce a aflat în ziua meciului cu Ucraina că Vali a avut probleme. „Trebuia să joace, dar ghinionul dracului… A făcut febră, s-a simțit rău aseară. Măcar să-și revină, să fie bine și să poată juca în meciurile viitoare. Să iasă bine astăzi, chiar dacă nu e Vali titular. Doamne ajută!”, a declarat Marian Mihăilă pentru site-ul nostru pe 17 iunie. La două zile de la acea discuție, Vali este ok, România a învins Ucraina, urmează duelul cu Belgia.

  • 28 de minute a jucat Vali Mihăilă la debutul la Euro, în România – Ucraina 3-0. A intrat în locul lui Florinel Coman
  • 35,9 kilometri pe oră este viteza maximă atinsă de Mihăilă în meciul cu Ucraina. Este pe locul 1 în topul realizat de UEFA după prima fază a grupelor, urmat de belgianul Doku și de danezul Hojlund

Articol realizat cu sprijinulVODAFONE, partener de conectivitate FANATIK la EURO 2024.

ADVERTIsem*nT

Vali Mihăilă, un an de la Elveția - România 2-2. „Pe bune, 19 iunie a fost?”. Cum se simte după frisoanele dinainte de Ucraina. Exclusiv (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Madonna Wisozk

Last Updated:

Views: 6001

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Madonna Wisozk

Birthday: 2001-02-23

Address: 656 Gerhold Summit, Sidneyberg, FL 78179-2512

Phone: +6742282696652

Job: Customer Banking Liaison

Hobby: Flower arranging, Yo-yoing, Tai chi, Rowing, Macrame, Urban exploration, Knife making

Introduction: My name is Madonna Wisozk, I am a attractive, healthy, thoughtful, faithful, open, vivacious, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.